Å lage en hjemmeside

http

Har du noen gang tenkt på å lage en hjemmeside? En side du kan tjene penger på? Enten ved å skrive om ting du liker slik at du tjener penger på besøk på siden din, eller selge tjenester og produkter?

Da er du ikke alene. Internett er blitt enorm markedsplass med nærmest ubegrensende muligheter. Vi snakker nå om milliarder med nettsider, og dette tallet vokser stadig. Vi vet også at i løpet av 2-3 år vil antall brukere av internett vokse fra 25% av jordas befolkning til 75%. Dette er voldsomme tall. Jeg leste en artikkel for noen uker siden som sa at man er i ferd med å gå tom for IP- adresser. det sier litt om hvor stort dette har blitt.

Hva betyr dette for deg?

Jo, dersom du og din virksomhet ønsker å lykkes i dette enorme universet som intenett er så må du vite hva du gjør. Skal du lage en hjemmeside må du lære deg hva du må gjøre for å få til det du ønsker deg.

Det positive her er at vi vet i dag hva som fungerer og hva som ikke gjør det. Så det hele er et kunnskapsspørsmål.

99 % av alle hjemmesider blir ikke funnet av søkemotorer. Det vil si de aldri får besøk av andre enn de som kjenner den direkte linken. Videre er det sånn at om du har ambisjoner om å tjene penger på din hjemmesideside, så må du komme høyt på trefflisten til søkemotorene om du skal lykkes. Vi bruker å si at dersom du ikke vises på de to første sidene i for eksempel Google, så spiller det ingen rolle om du er på side 3 eller 300. Folk blar sjelden forbi side to når de søker etter noe. På den andre siden er det å komme på side en i Google det samme som å tjene mye penger.

For å lykkes på internett med en hjemmeside som klarer å generere inntekter er det noen få, men viktige, områder du må være særlig påpasselig med.

Det første du må gjøre er å glemme gratissider. Det fins et enormt tilbud om tilbydere som gir deg mulighet til å lage gratis hjemmesider. Ingenting i webverden er gratis, og disse sidene har alltid en agenda om å selv tjene penger. Og du få definitivt ikke del i deres kunnskaper om å komme høyt på lista til søkemotorene.

Visste du forresten at gratis e-posttjenester kartlegger alle e-poster du sender og mottar? Naturligvis, det er ikke gratis uten grunn, de tjener på å analysere hvordan du bruker e-post, for til sist å kan styre trafikk og treff til deg med reklame som passer.

Nå skal det sies at dette er verken ulovlig eller noe galt i. Slike mekanismer har man alltid hatt innen handel, det er bare at internett har revolusjonert det hele.

Det neste du må tenke på er å finne ut hvordan du får trafikk til hjemmesiden din. For å få til dette må du bygge innhold, altså innhold som andre finner verdi i. Husk at internett er først og fremst en kunnskapskanal. De aller fleste som bruker internett bruker det til å finne svar på et eller annet. Det er her din webside kommer inn. Du må skape bidrag for andre og deres behov for å finne svar. Og her er et viktig poeng. Det forventes at mye på nett skal være gratis. Altså det man finner verdi i, først og fremst, er svar som ikke koster noe. Det er dette du må fokusere på i første omgang. Både mennesker og spidere leter etter kvalitetssvar på spørsmål og søk som gjøres.

Så må du ha et fokus på hvordan du får besøkende til å komme tilbake. For å få til dette er det samme regel som gjelder; kvalitativt godt innhold skaper treff. Gjennom å jevnlig oppdatere og utvikle innholdet på din hjemmeside vil du få til dette.

Når du får til å skape et innhold med godt innhold, vil du få oppmerksomhet for dine produkter og tjenester. På denne måten skaper du en merkevare av deg selv og din virksomhet. Da kommer inntektene. Husk at i motsetning til før er det nå gjennom internett kommet en unik mulighet til å skape seg en merkevare uten å måtte bruke enorme summer på markedsføring. På internett er alle likeverdig, bare du vet hvordan du skal gå frem.

En kanadisk webutvikler har laget et utrolig godt konsept som gjør det ganske enkelt å skape hjemmesider som blir synlig på nett og som gir store muligheter for inntekter. Denne har jeg selv brukt og kan ikke annet enn å varmt anbefale den. Lese mer om dette her. 

Tagged with: , , , , , , , , ,
Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: