Hvorfor gjør du ikke det du vet du bør gjøre?

Faste vaner er effektive viser hjerneforskning: Til tider vil det være sånn at du ikke gjør det du vet du må gjøre, eller utsetter ting så lenge du kan. Det kan være at du har en jobb du burde gjort, en person du skulle ringt eller en regning som burde vært betalt. Dette kan typisk handle om at du ikke vil, ikke gidder eller velger å gjøre noe annet. Og dette skjer selv om du faktisk vet at det er feil.

Dette er vanlig atferd blant mennesker.

Det vi skal se på nå er at det kan være en god forklaring på dette, og at du faktisk kan utnytte denne atferden til noe positivt. Dessuten skal vi se på hvordan du på en enkel måte kan bryte ut av denne atferden når du vil.

HVA LATSKAP OG UTSETTELSER EGENTLIG ER
Latskap er i utgangspunktet et utslag av en naturlig egenskap. Vi mennesker er skapt slik at vi hele tiden forsøker å få mest mulig igjen for minst mulig innsats. Vi er konstruert slik at vi alltid økonomiserer. Fra naturens side er dette nøytralt, slik at det kan være både positivt og negativt. Den positive siden er at slik økonomisering skaper fremgang og forenkling. Gjennom dette prinsippet finner vi nye måter som gir vekst. Den negative siden er at det kan ta bort potensial som bor i oss og underminere våre muligheter i fremtiden. Derfor må du vite hva du gjør.

Lfaste_vaneratskap og utsettelser kan forklares på et dypere plan. Vår personlighet kan sies å være bygd opp av fem «lag». Disse lagene utgjør til sammen hva som driver oss på et grunnleggende plan.

Les mer om dette her. 

 

Tagged with: , , , , , ,
Posted in lederutvikling, Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Mest sette innlegg og sider

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Follow Lederutvikling on WordPress.com
%d bloggers like this: