Meningens kraft – Hvordan bli en kraftfull leder på 4 minutter

Det er så ofte jeg skriver på denne bloggen og tenker at jeg skriver om store tema og som er vanskelig å få grep på. Derfor prøver jeg alltid å oppsummere artiklene i praktiske aktiviteter som omsetter det hele i praksis. Det vet jeg ikke om jeg klarer i dag.

Hvis du har lest noe av mitt arbeid så vet du at mening er en viktig faktor i våre liv. Altså, det vi finner mening i, gjør vi mer av. Og mening henger nært sammen med forventninger til deg selv. Det du forventer av deg selv, det gjennomfører du, både i positiv og negativ forstand. Naturen er nøytral, den bryr seg ikke. Så enkel er vår psykologi.

I dag skal jeg vise deg en video av en mann som har gjort stort inntrykk på meg. Den er av Victor Frankl fra 1972. Han snakker om hvordan vi kan skape kraft og mening for andre. Han har et utrolig enkelt og genialt syn på dette. Alt handler om hvordan du ser på andre mennesker og hvordan det vil påvirke både deg og andre. Gjennom et slikt fokus vil din atferd som leder endre seg mye. Jeg mener egentlig dette prinsippet han snakker om gjelder i alle relasjoner. Det handler om å ha en atferd som virker oppbyggende for andre mennesker, og hvilken effekt det har. Dette er kunnskaper som kan brukes både som ledere, partnere, foreldre, venner, kollegaer og så videre.

Se videoen her, det tar bare 4 minutter. Kom gjerne med din mening nedenfor.

Tagged with: , , ,
Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: