Når du snakker så snakker du egentlig til deg selv

Et tema som alltid går igjen innen forskning på ledelse/ resultatoppnåelse er kommunikasjon. Forskningen er stort sett samstemt om en ting: den som er god på å kommunisere med andre, oppnår bedre resultater enn de som ikke er god på dette. Dette virker logisk, fordi: hvem i dag kan oppnå noen som helst uten å kommunisere med andre? Riktig- ingen! Bare tenk på din egen hverdag…

Det jeg har merket meg er at den indre kommunikasjon er helt avgjørende for hvordan du har det. Hvis du har en indre dialog som er oppbyggende, som bekrefter at du har kontroll og er fornøyd, vil du like deg selv bedre. Hvis du liker deg selv bedre vil du føle deg bedre. Hvis du føler deg bedre, vil du ha et godt liv. Hvis du har et godt liv vil du kommunisere bedre… Dette blir en spiral som forsterker seg selv og stadig bringer deg til nye høyder.

På denne måten blir tanker ren energi.

Du blir hva du tenker på mesteparten av tiden.

Så hvordan skal du være sikker på at du tenker rett, slik at denne spiralen gjelder for deg? Jo, pass på ordene dine. Skap liv, ikke drep, med ord. Velg ord som gir positivtet for deg, og jobb hardt for å ikke tillate at negative ord får mye tid i din bevissthet. Hvordan skal jeg klare dette tenker du? Hardt, konsentrert arbeid er svaret. Det krever øvelse! Forskning innen psykologien viser at det krever som regel tre ukers hardt (mentalt) arbeid å venne seg på nye vaner. Husk at alt i deg vil motarbeide endringer. Det er slik vi mennesker er skapt.

En øvelse som jeg spesielt vil anbefale er å gjøre deg tanker om dine tanker. Altså, tenk over hvilke tanker du vanligvis har og hvordan de virker på deg. Ditt mål må være å finne tanker og måter å se ting på som gir deg gnister og godfølelse.

Aldri tillat deg selv å tenke negativt om deg selv. Gjør du det over tid vil du bli et negativt menneske, enten du vil eller ikke. Eller som noen sa til meg en gang: jeg klarer å holde fasaden, men jeg blir fryktelig sliten av det.

Les mer om kommunikasjon på min hjemmeside her.

Tagged with: ,
Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: